Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To co lidé nejsou ochotni dobrovolně financovat, nemá žádnou hodnotu i když to nazvete kulturou.

1 2
možnosti

Lidé jsou ochotni financovat některé věci pomocí daní, aby nemusely fungovat tržně.

0 0
možnosti
Foto

Lidem nevadí kultura, ale dotace a to, co se za ně pořizuje. Zřejmě nejsou spokojeni s kvalitou....

2 0
možnosti
Foto

Nu, jako politička přeci nebudete kousat do kyselého jablka. Co třeba otevřít diskusi, co všechno se u nás považuje za „kulturu“. Hulvátství, primitivismus, dekadence jazyka, bezcharakternost, arogantní povýšenost, hloupost hraničí s debilitou......ten výčet je opravdu nekonečný, pokud se jeden dívá na „kulturní“ produkci posledních let. Takže máme zachraňovat i ty, kteří pod vlajkou „svobodné kultury“ naši kulturu ničí. Prostě jen tak? Na druhé straně ale volíme i politiky, bez kterých bychom se obešli. To je snad jediný protiargument k Vašemu textu.

1 0
možnosti

Ještě loni se umělci typu Hřebejk a jiní povyšovali nad potenciálními konzumenty jejich umění. Jeden jím nerozuměl, jiný se zase těšil, až vymřou.

Letos jim COVID nejspíš přání splnil - diváci umírají a bez peněz těch nenáviděných voličů komunistů či ANO (které projdou státní kasou a skončí v jejich kapsách) jsou nahraní.

5 0
možnosti

Ano, až na to, že jsou tihle Hřebejkové nahraní. Nejsou a nebudou, Ti budou dotovaní až do smrti, Zaorálkové a spol. jim nikdy nadají zahynouti:-)

2 0
možnosti

No, ono je sporné, zda současná kultura vůbec ještě stojí za to, abychom se o ni strachovali.

Například filmy: Za totáče jsme měli třetinu zcela prorežimních filmů, druhá třetina byla méně zdařilá, ale z té poslední třetiny žijeme dodnes.

Nebo vy snad víte o něčem novém, co se může jak rovný k rovnému postavit vedle Pane, vy jste vdova, vedle Hříšných lidí města pražského, vedle Noci na Karlštejně nebo vedle Na kolejích čeká vrah a vedle desítek dalších věcí?

Ta jedna jediná třetina tehdejší tvorby spolehlivě převažuje nad veškerou tvorbou současnou.

6 0
možnosti

O jedné výjimce(ovšem potvrzující pravidlo) bych věděl.Takoví "Vlastníci" by se možná nemuseli stydět ani vedle "Homolků".

0 0
možnosti

Kdo konkrétně "chce zničit kulturu"? Kulturní instituce i pracovníci mají naprosto stejné podmínky podpory jako všichni ostatní, nikde jsem neviděl ani náznak toho, že OSVČ v kultuře mají menší nárok než jakákoli jiná OSVČ. Myslím, že si také pletete pojem "Kultura" a "zábava". Kultura si určitou míru ochrany a podpory vůči jiným oblastem jistě zaslouží, naopak zábava je průmysl jako kterýkoli jiný s tím, že bez popelářů se neobejdeme ani jeden týden, bez 1/2 "bavičů" bychom se obešli i trvale.

6 0
možnosti

Předem bych chtěl říci, že nejsem nepřítel umění. Rád čtu, poslouchám hudbu a divadlo i film a obrazy mám též rád. Ale mám i slušný přehled o umění mimo naší zem...

Během nouzového stavu jsem zaznamenal vyjádření jednoho z umělců, že : ,,Koronavirus je ideálním spojencem ANO, fašistů a komunistů při pokusu převzít ČT v situaci zákazu demonstrací“. Nebo jeden zpěvák nám oznámil, že se nepovažuje za ,,Prostý lid“ a přidá-li se i projev pana Hrušínského. , který ta opatření označil za cílenou likvidaci jeho Divadla Na Jezerce, když jde – podle něj – jen o lehkou chřipku, tak chápu obavy o financování umění.

V České republice jdou ročně obrovské peníze na podporu reprodukčního umění, tedy také na divadla, koncerty a tak dále. Kulturu je potřeba podporovat, ale jde o to, jak a kolik. A třeba zrovna pan Hrušínský (jehož otce jsem si velmi cenil) by nemohl dělat své umění, kdyby mu na něj nepřidával stát. Jenže on asi nechápe, že stát žádné peníze nemá a nikdy neměl. Stát rozdává peníze, které vybral od těch politicky neuvědomělých obyvatel! A hlavně od firem a podnikatelů a ty někdo rozděluje dle předem určených priorit, jak snadné....se to zdá.

10 0
možnosti

Můžete prosím prozradit kdy a kde jste se zúčastnila boje proti totalitním režimům?

3 0
možnosti

Ta stávající ODS je plná takových skromných bojovnic, bojovníků:-)

3 0
možnosti

Proč ta hysterie? Nikdo nechce kulturu ničit, spíše jde o to, aby byla alespoň trochu životaschopná....

4 1
možnosti

On ten Kafka a ani Mozart nebrali dotace od státu ale museli si poradit sami. Najít mecenáše-sponzora.

Pokud jsou umělci znakem naší identity tak mi nebude vadit když se uskromní autoři močení Evropy, kopulující Ježíš s muslimkou, růžové tanky a podobné věci nad rámec elementárních civilizovaných norem.

10 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1199x
Politička, členka ODS a bojovnice proti totalitním režimům. Bezpráví a zlovůle by neměly ovlivňovat dění našich životů.

jaroslavajanderova.eu

Seznam rubrik