Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kluk je moc mladý a nic nepamatuje. To je ta pravá příčina. Dostal za uši a je to v pořádku. Tak to má být.

1 0
možnosti

Strašný skandál...kluk se pomýlil a teď se z toho všichni, včetně autorky po ́ ́ ́ ́ ́ ́, lidičky proberte se..;-D

3 0
možnosti
Foto

Ještě, že podpis toho kluka je jen formalita, spojená s dobrým korýtkem;-D

0 0
možnosti

Piráty komentovat nebudu, nemyslím si totiž, že by mohli být jakýmkoli přínosem.

pana Sýse neznám a nebudu tedy hodnotit ani jeho tvorbu. Avšak i já jsem přesvědčený o tom, že celá slavná sametová a události po ní byly kšeftem.

1 1
možnosti

Hlavně, že to byl kšeft s dobrým koncem!

0 0
možnosti

a takhle to vypadá u všech hlasováni , většina neví ani o čem se hlasuje !

4 0
možnosti

R^ Je to tak a od pirátů se dočkáme ještě řady překvapení8-o

2 0
možnosti
Foto

Politické kídrování básnika je velmi ubohé, ocenění má dostat za básně a ne za jakousi povinnou podporu současného režimu.

3 7
možnosti

Po zpochybňování naší ůčasti v NATO, vizitě Ruské ambasády je toto další exces Pirátů, tedy naší "komunistické přípravky" ! Pustili jsme je "na ně". Báječné :-)

5 0
možnosti

Paní Janderová.

kdybyste si přečetla celý návrh na vyznamenání, pak byste věděla, že

1) ty letce navrhovali příbuzní, takže kontrola předložených podkladů byla na místě.

2) níže uvedená předložená charakteristika Sýse je zcela přijatelná i ověřitelná, pokud neznáte ty rozpouplné další údaje o Sýsovi, tak vás nenapadne to hledat

3) není k dispozici záznam z jednání podvýboru, takže nevíme zda tam někdo třeba Kalousek či Němcová něco namítali či se námitky k Sýsovi objevily dodatečně.

Karel Sýs (*26. 7. 1946)

Navrhovatel: Michal Černík (místopředseda Unie českých spisovatelů, básník a autor knížek pro děti)

Předkladatel: Leo Luzar

Osvojil: Stanislav Berkovec, Antonín Staněk

Karel Sýs patří k nejpřednějším a nejoriginálnějším současným českým básníkům. Vydal přes dvacet básnických sbírek, několik básnických próz, publicistické knihy politických glos a komentářů, knihy esejů o výtvarném umění a literatuře, řadu historických knih, epigramy, ale i poetické knížky pro děti a překladové knihy, převážně francouzské poezie. Sýsovo dílo čítá na sedm desítek knižních titulů různých literárních žánrů. Jeho verše byly přeloženy do více než dvaceti jazyků. Karel Sýs vystudoval zahraniční obchod na Vysoké škole ekonomické v Praze, avšak většinu života pracoval a pracuje jako časopisecký redaktor v různých funkcích v kulturních a literárních týdenících jako Tvorba a Kmen, v současné době řídí literární přílohu Haló novin nazvanou Literatura - Umění - Kultura (LUK). V roce 1999 inicioval s několika dalšími spisovateli založení Unie českých spisovatelů a dodnes je jejím předsedou. Unie českých spisovatelů spolu se Spolkem slovenských spisovatelů ho v prvním desetiletí našeho století několikrát navrhly na udělení Nobelovy ceny za básnické dílo. Jako jeden z mála českých literátů si zachoval kritické myšlení k současnému politickému dění u nás i ve světě - například patřil k několika spisovatelům, kteří veřejně odsoudili válečnou agresi proti bývalé Jugoslávii a proti Iráku.

4 5
možnosti
Foto

Vy máte pane Vańku k dispozici seznam navrhovaných a kdo je navrhoval?Jste snad členem oné ,,zapikané" komise?8-o:-/

0 1
možnosti

Trest je jasný - Přečíst komplexní tvoru Sýse - Proletět se Spitfire a za kulometné palby z hořící kabiny vyskočit - Rok držet diety od Rajka Dolečka ... Děti, děti , co z vás jednou bude ? ... :-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS