Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Proč mají komunisté třicet let po "sametové revoluci" stále takovou podporu (ve volbách hlavně nečlenů; těch je menšina), když už dávno měli být "na smětišti dějin"?

Spíš je třeba se ptát, proč "tradiční demokratické" strany klesají v preferencích, proč se občané ve volbách stále upínají k novým stranám a hnutím, nyní označovaným za populistické, extrémistické...

Jestli to není kvůli tomu, že se jim "tradiční demokratické" strany znechutily, protože po celou polistopadovou éru mají samé (a velké!!) prů..švihy: vytunelovaná (= demokratický výraz pro rozkradená) privatizace, banky, pojišťovny, většina průmyslu, státem oddlužených bank a zachráněných pojišťoven je v zahraničních rukách (tučné zisky tady vytvořené jdou mimo republiku), prakticky nefungující justice, korupční aféry politiků, státních úředníků, soudců...., pro stát nevýhodné smlouvy atd atd atd.

O morálce se v tomto státě, a hlavně u vysokých politiků nedá mluvit.

Celou tuto dobu to zparchantělí, namyšlení "demokratičtí" politici s námi "hrají" politickou frašku ve smyslu:

"My víme, že jsme hajz.i, ale přece byste kvůli tomu nevolili komunisty!?!"

Pro mladé je rok 89 nezajímavý (je zajímá wifi, facebook..) a rok 1948 je dávnověkem na úrovni Bílé hory (obojí povětšině neznají, "vzdělanci").

Která politická strana má v polistopadové éře nejmíň prů..švihů, afér hospodářských a morálních, trestaných členů-politiků? Objektivně KSČM. Bohužel pro nás...

PS. Podotýkám, že jsem v životě nebyl členem žádné politické strany (a už vůbec ne komunistické).

PPS. Pokud to evropské vládní "demokratické" strany svým přístupem dopracují do stavu, že jediným (politickým) systémem v Evropě bude islám, zákonem šaría (a je to reálné v horizontu 50 roků!!), tak nás nějaká současná podpora komunistů nemusí zajímat.

3 0
možnosti

J43a73n 27H13y93n15e98k

17. 4. 2018 13:15

Tyto diskuse jsou nanic. Samozřejmě každý má svůj názor. Ale je to úsměvné, jak se tady znova štengrují dva názory. O to jde, aby se lidí nezabývali důležitějšími a pro národní zájmy většími průšvihy. To bylo vždy za každého režimu.

1 0
možnosti

ODS zase vytunelovala naši zemi,společně s méně rozkrádačnou větví jménem ČCSD.Lidi právem nevěří žadné z tradičních stran.Komunisti se rozkrádání neúčastnili a tak někteří slabší jedinci jim věří.

3 6
možnosti

Omluva ČSSD,překlep.;-D

2 0
možnosti

Mě osobní vadí. Ale na druhou stranu musím říci, že jsou to dneska už jen ratlíci, kteří občas štěknou. Když tak kouknu na Filipa, myslím, že více než o odkaz Velkého Lenina jim jde o tučná koryta. Pár blbů je ještě bude příště volit, ale pak půjdou pod 5%.

1 0
možnosti

Ale jsou tu ortodoxní komunisti z SPD - ti z ČSSD jsou už snad mimo hru, nebo v ANO.

0 0
možnosti

Souhlasím a podepisuji v plném rozsahu.

0 0
možnosti

Víte, proč už nám nevadí komunisti, protože nalezli ve všech politických stran, které v parlamentu máme, tak že je to jedno.

5 0
možnosti

No to je jako byste se ptala "Proč už nám nevadí katolická církev?"

Za stovky let potlačování svobody, válek, drancování, upalování lidí za živa, falšování dokumentů, intrik, zneužívání lidí atd. atd..

Asi řeknete, že se jednalo o excesy, a že současná katolická církev je již jiná..

Totéž se dá ale říci i o komunistech..

Ne, nejsem komunista, ani trochu, ani náhodou ...

Jen mě fascinuje vaše posedlost komunismem (který je již vcelku bezpečně na smetišti dějin ..a jen bezpečně "dožívá") a absolutní absence sebereflexe.

Myslím, se jsem se k vám, jako volič ODS, již jednou vyjadřoval ...ať už konečně uchopíte aktuální témata a viditelně se jim věnujete.

OK, nezaškodí, když vedle toho budete objíždět školy s přednáškami o nebezpečí komunismu nebo se nějak angažovat v Ústavu pro studium totalitních režimů. Ale v reálné politice se více věnujte aktuálním problémům a tématům.

6 0
možnosti

I66v94a88n 34M42i79n21á89ř

17. 4. 2018 11:09

Komunistickou stranu - s neomluvitelnou zločineckou minulostí - je nutno vnímat stejně, jako kdybychom připustili v parlamentu, či sněmovně .. přítomnost fašistů.

4 2
možnosti
Foto

Však jich tam taky pár je. Jen si vtipně dali jinou nálepku.

1 0
možnosti

Souhlas. R^

Kdyby se dnešní KSČM dostala k moci, jeden z jejích prvních kroků by bylo vystoupení ČR z NATO a následně postupné opuštění západních struktur s příklonem k Moskvě. Je to vidět už teď, kdy se jim rýsuje jakýsi malý podíl na moci prostřednictvím podpory Babišově vládě, jak hrozí prstíčkem, když současná vláda v demisi dělá kroky, které nejsou v souladu s jejich touhami (vyhoštění ruských diplomatů, vydání ruského hackera do USA, podpora útoku na syrskou základnu). Kdo si myslí, že dnešní komunisté jsou jiní, než za totality, je bláhový. :-/

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS