Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

a přesně z tohoto důvodu je Brexit nesmysl a tedy i Czexit..ale je naopak nutné napumpovat finance do školství, aby lidé pochopili jaké nesmysly jim ODS předkládá........

viz ty psy , kteří cupují demokracii.............ve vašem následném emočně manipulativním článečku bez jediného rozumného slova.........

milá členko ODS, raději nepište...........

2 0
možnosti
VM

V17á89c62l12a72v 73M21a38c38h

13. 3. 2018 13:28

euroúdernice Němcová

cenzorka Udženija

a teď koukám i Jarka "Vyskoč" Janderová

.... opravdu parta snů, ještě že mají toho rozeného lídra Fialu:-)

2 1
možnosti
Foto

Za nejzávažnější téma, které se dotýká všech eurounijních občanů, je otázka střídání letního a zimního času, proč právě o něm nevyhlásit eurounijní referendum? Když stejně jinak nelze zjistit, jaká většina by byla pro jeho zrušení, či naopak zachování. Alespoň bychom si konečně uvědomili, že jsme všichni jednoho a téhož státu. A jedna strana by neurvala hlavu straně druhé v případě své prohry.

0 0
možnosti
MS

Takové referendum by ovšem muselo mít 3 otázky:

1) Chcete zachovat současné střídání letního a zimního času ?

2) Chcete, aby byl v EU nastaven trvale letní čas ?

3) Chcete, aby byl v EU nastaven trvale běžný ("zimní") čas ?

0 0
možnosti
MM

Referendum o vstupu bylo v pořádku ?

A stejné referendum o setrvání už ne ?

PROČ ?

Prosím jeden jediný logický důvod.

Děkuji.

4 0
možnosti
Foto

Nikdy nevstoupíš do stejné řeky.

0 0
možnosti
LC

Hmm ... tak vy jste bojovnice proti totalitním režimům, jak čtu ve vašem profilu. Ale referendum né, to už by té demokracie bylo příliš. Když, tak maximálně na místní úrovni, kde bude zastávka autobusu. A co takhle volby do PS? Vždyť k nim chodí úplně stejní hňupové, kteří by přišli i k tomu referendu. Třeba o makroekonomice nemají ani páru. Neměly by se taky zakázat? Já bych volby povolil jedině na lokální úrovni, aby obecní zastupitelstvo mohlo rozhodovat, kde bude ta zastávka autobusu, když už o tom neudělají referendum, co?

3 1
možnosti
MM

Do EU jsme vstoupili na základě referenda 13. a 14. června 2003.

"Souhlasíte s tím, aby se Česká [>-]republika stala podle Smlouvy o přistoupení České republiky k Evropské unii členským státem EvropskéEU unie?"

ANO - NE

---------

O setrvání v EU rozhodne opět demokratické referendum.

"Souhlasíte s tím, aby Česká [>-]republika zůstala členským státem EvropskéEU unie?"

ANO - NE

------------

Nikdo, opakuji NIKDO nemá právo nám toto zakázat.

5 0
možnosti
LC

Až do doby, kdy v PS a Senátu nevznikne ústavní většina, která nám to povolí, tak to máme zakázané. Bohužel. Ale je to na nás.

0 0
možnosti

Svým způsobem máte pravdu. Když jsem kdysi hlasoval pro vstup do EU, tak jsem opravdu nebyl schopen domyslet vznik Mifidu II, GDPR a případně Dublinu IV. Byl jsem zcela ovlivněn tehdejší modní představou, že Západ = Dobro a nevstoupit do EU by znamenalo se tomuto Dobru bránit a jít zpět ke Zlu, tedy Rusku. Ovšem této vlně se v té době dokázal ubránit asi jen Václav Klaus a nemyslím, že by politická reprezentace dokázala rozhodnout lépe. Akorát to na ní nemůžu nyní svádět, což zamrzí.

I když chápu úskalí referenda, s Vaším pojetím nesouhlasím. Na komunální úrovni nemá referendum smysl skoro vůbec, protože při něm obvykle nějaká agilní menšina prosazuje něco, co je zbytku populace lhostejné a tak k referendu vůbec nejde. Otázkou pak zůstane, jestli tato agilní menšina bude dostatečně velká, aby referendum bylo platné nebo nikoli. Viz například https://www.novinky.cz/domaci/460429-referendum-o-vridelni-kolonade-v-karlovych-varech-je-neplatne.html

Naopak, u závažných fundamentálních otázek celostátního významu, svým dosahem vysoce přesahující volební období, dává referendum smysl. Slabostí zastupitelské demokracie je, že její politici uvažují právě v rámci volebního období, nechtějí přijímat žádné náklady, jejichž návratnost je v řádu desítek let, protože jim hrozí potrestání ze strany voličů právě za tyto náklady, zatímco výnosy politicky vyčerpá již jiná garnitura.

Referendum toto dokáže alespoň částečně korigovat. EU se centralizuje a mění v superstát. Je logické získat od voličů jednoznačnou odpověď na otázku, zda se toho chtějí dále účastnit nebo nikoli. Na politických pak má být, aby v případě Czexitu vyjednali co nejlepší podmínky.

6 0
možnosti
JO

Hlavně by ale lidé hlasovali, aniž by byli schopni opravdu posoudit, které rozhodnutí je lepší. A troufám si tvrdit, že to dokonce i pro ně osobně. O schopnosti posoudit dopady na ostatní lidi, firmy, státní rozpočet, bezpečnost země a další důležité aspekty ani nemluvě.

Před 14 lety, když bylo referendum o vstupu do EU byli lidé podle Vás schopni tyto věci posoudit a nyní již toho schopni nejsou? Co se změnilo?

K referendu v roce 2014 se psalo: Pokud by občané v plebiscitu vstup země do EU neschválili, mohlo by se nové hlasování konat až za 2 roky.

Takže to se mohla referenda o vstupu opakovat donekonečna, ale nyní, když se EU markantně proměnila již nemají občané právo rozhodnout se jinak?

Nesouhlasím s Vámi.

3 0
možnosti
AR

Omyl. EU se nijak markantně neproměnila, ale už druhé volební období je vedená a řízená levicí s liberály. A pokud nebude ČR s něčím zásadně souhlasit, např. imigrační kvóty, tak komise v Bruselu nás nedonutí k příjmu migrantů. A takto to řeší země V4 kam také patříme!!

1 0
možnosti
MC

RvJe třeba odmítnout názor, že Evropa musí být centralizovaná a unifikovaná, aby přežila dnešní ekonomickou, politickou a vojenskou konkurenci ve světě. Pravidla OECD a WTO poskytují dostatečný prostor pro hospodářskou spolupráci překračující hranice. Nové období německé mocenské politiky je pro Česko nepřijatelné. Nutno odmítnout současnou vůdčí úlohou Německa v Evropské unii. Česko‐německá deklarace nepřinesla zamýšlený výsledek a není dostatečně pevným východiskem pro bilaterální vztahy, takže minulost může být znovu oživována jako politické téma. Proto dnes nelze uvěřit dnešnímu mocenskému vedení levicových sil v EU i v ČR, že by rozhodly lépe o existenci setrvání parlamentním hlasováním lépe než by dokázali rozhodnout občané v referendu.

3 1
možnosti
Foto

Jste-li proti referendu, je to jednoduché. Až bude vyhlášeno, tak k němu prostě nechoďte a budete spokojena.

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS