Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Svobodná kultura již dávno není, dílem za to mohou masivní dotace, které "umělci" ochotně pobírají a když je nemají, tak řvou hodně nahlas. Není to tak dávno, co se pohoršovali pražští divadelníci, že nedostanou na další rok miliony na provoz divadla. Dílem za to může jejich požadavek na absurdní zpřísnění autorského zákona, kdy pravidla už prakticky neumožňují ani to, aby si člověk doma ve sprše pobrukoval píseň, takže za mě, milí umělci, máte, co jste chtěli. A jestli chcete změnu, tak to musíte vzít za jiný konec nebo dopadnete hůř než konzumenti umění. Se současnou předotovanou kulturou nemám žádné slitování. :-/

1 0
možnosti
Foto

R^ Jakékoliv komise jsou v podstatě inkvizice.

0 0
možnosti
JH

Píšete trochu komicky, jako bývalá svazácká funkcionářka;-O Zkuste začít přemýšlet!! Na počátku sice bylo slovo, ale řeč má vycházet v myšlení. Ovšem myslet bolí, já vím...;-O;-O;-O

0 0
možnosti
Foto

Vrací se nám cenzura !

Mysleme na to.

Budou volby, můžeme volit více svobody !

0 0
možnosti

Autorko, vy jste ODS, co myslíte, půjde ODS do vlády nebo alespoň jinými způsoby bude po volbách podporovat ANO/Babiše? Fiala a spol. se vyhýbají jasné řeči a těch pár nesmělých výkřiků (ne EET) ve Vyšehradské deklaraci spíše ukazuje na doširoka otevřená vrata pro burešovské objetí. Proti tomu jsou kulturní komise prkotina. Nechci nechat rozplynout svůj hlas, ale pokud si nebudu ODS jistý, volím Realisty.

1 1
možnosti
Foto

Realisté jsou nadšenci pro EU, akorát ji chtějí vylepšit.Nemají nic proti islamizaci Evropy. To není moc rozumná volba.

1 0
možnosti

A nějakou definici umění byste autorko měla? Nebo co si pod uměním představujete? Nebylo by to od věci, aby člověk věděl co nemá kritizovat.

0 1
možnosti
JS

J18a26n 47S39t40e39h78l54í96k

25. 9. 2017 19:27

To není jenom v kultuře, Jaroslavo, je to osekávání svobod jedince: Hospodští vs. protikuřácký zákon, kulturní akce vs. protikuřácký zákon, majitelé zbraní vs. evropská směrnice a takových, které nejsou tolik známé jsou stovky.

2 0
možnosti
Foto

Nejvíc by kvalitě umění přispělo zrušení všech dotací a podpor z veřejných peněz.

4 1
možnosti

Tesat! Dotace korumpují, dotace zavazují, dotace zotročují.

3 0
možnosti
PT

P98e13t86r 89T74o65m41e66k

25. 9. 2017 17:46

Ano, za svobodu umění se musí bojovat ale není umění vše, co se za ně vydává. Před několika roky byla v galerii Rudolfinum příšerná výstava jakýchsi instalací. Nejdřív mně nechtěli dát návštěvnickou knihu, do které jsem chtěl něco napsat a tak jsem zavolal řediteli a nabídl mu sázku. Do těch vašich instalací si já přidám svou a nikdo nepozná, že to není instalace umělecká. Nepřijal to.

1 0
možnosti
JP

To mi připomíná jednu aféru, kdy uklízečka uklízela v galerii, zametla tam kupu bordelu a ráno se dozvěděla, že to bylo umělecké dílo (převrácený odpadkový koš a z něj vysypaný odpad).

3 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1199x
Politička, členka ODS a bojovnice proti totalitním režimům. Bezpráví a zlovůle by neměly ovlivňovat dění našich životů.

jaroslavajanderova.eu

Seznam rubrik