Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pro mě i většinu dalších občanů, kteří chodí po Praze 1 pěšky a jsou denně jezdci na těchto vozítkách ohrožováni, není ani tak důležité, kdo sbírá politické body, ale kdy už bude zákaz platit.

7 0
možnosti

Zádrhel nastal někde jinde. Samozřejmě nebylo zapotřebí cokoli měnit v zákoně, definice motorového vozidla tam byla zcela jasná a Segway pod ni nepochybně spadal. Takže provoz mimo veřejné komunikace, jízda po chodníku zcela vyloučena, pokud by někdo chtěl na silnici, tak schválení k provozu.

Jenže na MD kdosi začal vystavovat posudky, že Segway je chodec (shoda se zájmy ruských majitelů půjčoven je nepochybně naprosto náhodná) a začaly problémy. :-/

Je dobře, že se dočkáme zásadního omezení podobných rizik - bohužel k němu jdeme zcela špatnou cestou. Místo aplikace obecných předpisů se zase vyrábějí ad hoc paragrafy na nějakou specialitu. Takže až někdo další zabuduje elektromotor a akumulátor do jiného přibližovadla, celé dohadování se bude opakovat ...

4 0
možnosti
Foto

On už byl stanoven termín toho zákazu?

Já myslím, že nejde o to rozšíření, protože i na území Prahy 2 se Segway mohou pohybovat, ale o to, že to je ze pár týdnů.

Tak už to, podle Vás, bylo dávno rozhodnuto a publikováno. Tak proč ten řev až nyní?

0 0
možnosti

Možná to vyjma kritiky tohoto blogu příliš nesledujete, ale 90% práce bylo vykonáno politiky z Prahy 1 na úrovni MD a zejména PSP a výsledkem byla novela zákona, která obcím regulaci Segway umožnila. Pro to opravdu Krnáčová ani nehnula prstem. Teď zbývalo připravit a na Radě HMP prosadit nařízení, které na základě zmocnění zákonem určuje, kde vozítka Segway smí a nesmí jezdit a odkdy to bude platit. Toto nařízení projednala a schválila Rada HMP teď v úterý 19.7. a Krnáčová pro to opět nehnula prstem, jenom to po Radě prodala na tiskovce jako svoje dílo a neměla ani tu slušnost, aby jmenovala Dolínka jako předkladatele návrhu a náměstka zodpovědného za dopravu a ani jednoho z politiků Prahy 1 (Bureš, Hodek) kteří za novelu zákona bojovali. Tak proto vážený kritika Krnáčové, protože se chlubí cizím peřím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1199x
Politička, členka ODS a bojovnice proti totalitním režimům. Bezpráví a zlovůle by neměly ovlivňovat dění našich životů.

jaroslavajanderova.eu

Seznam rubrik