Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Po listopadu jsme s kamarádem založili místní Občanské fóruma učili se politice. Roku 1991 jsme v malém spoluzakládali ODS na desaterukonzervativně pravicových tezí, které dnes již žádný odeesák nezná. Otřesnázkušenost. Zájem o politiku žádný, zájem o korupci obrovský. A tak ODS bylaskládána z matroše, jaký byl k dispozici. Brojili jsme protipřijímání komunistů do řad ODS. Marně. Oni věděli, co chtějí. My to nevěděli. Z okresníhosdružení jsme odeslali výzvu pro kongres ODS. Ta nebyla ani přečtena. Komunistipro ODS zajistili změnu kurzu.

Lidský matroš, ze kterého se skládala ODS neumožňovalkonzervativní myšlení. A záhy ani pravicové myšlení. Vystoupil jsem a tím jsempohřbil svoji profesní kariéru. Mně se ty komunistické manýry krajně příčily.

Snažil jsem se pracovat ve svém oboru a najednou jsempocítil, jak nám „pravicoví“ politici kladou klacky pod nohy v podnikání. Mělijiné zájmy. A tak jsem si kladl otázky, jak by mělo zdravotnictví vypadat. Od TomášeJulínka jsem se dověděl, že pravicová politika ve zdravotnictví není možná,budovat zdravotnictví na přirozených vztazích a občanské svobodě není možné. Sociálníinženýrství je pro pravičáky ODS jediné možné. Tomáš Julínek se zmohl jenna iluzi pravicovosti ve zdravotnictví. Chtěl udělat pseudopravicovou reformu,ale mafiánské přístupy byly důležitější. Nikoliv svoboda podnikání pro lékaře.Jen svoboda podnikání pro mafiány. A z toho provize. Tak jsme to cítili. Žádnýbyznys pro lékaře. Jen jho pod knutou VZP. Doslova a dopísmene!

0 0
možnosti

Od geniálního nápadu Václava Klause v Opoziční smlouvě s Milošem Zemanem měli mafiáni zelenou. Málem i u nás došlo k politické vraždě novinářky. Sovětský svaz stále náš vzor? Tam jsou politické vraždy stále normou. Porušením demokratické dělby moci naši politici (nemusíme mluvit jen o Klausovi a Langerovi) si ochočili justici a policii, stali se nepostižitelnými nadlidmi, a klientelismus, korupce, protekce, defraudace... běžely na plné obrátky. Služba občanům se proměnila ve službu některým politikům.

Naštěstí díky slušným politikům byla cesta „na východ“ pozastavena a zdálo se, že policie se vymaňuje z politického vlivu (s čím si po posledních událostech nejsme jisti) a stejnětak i justice se začala vymaňovat, což je mnohem obtížnější. Zčásti to umožnil i čestný vztah Petra Nečase k demokracii, ale bohužel i on se nechal lapit do mafiánských sítí typickou cestou komunistických estébáků.

Do čela ODS se postavil Petr Fiala. Možná je to schopný politolog, ale ve chvále předsedy ODS budu skromnější. Část kariéristů odešla, když se ODS začala potápět. Ale bohužel část starých struktur si Petr Fiala nechal ve vedení. A jeho převážně prázdný populismus mi není moc pochuti. Pravda, polopravda, lež – jaký je v nich rozdíl, že? Bohužel!

Je schopna se ODS obrodit? Petr Fiala je jen obětní beránek. Nejspíš zmizí po prvních volbách. Ale v řadách ODS je řada schopných politiků. Zatím se do vedení příliš nehrnou. Vyčkávají, až Petr Fiala odstoupí. Možná k tomu dojde po podzimních volbách.

:-)

0 0
možnosti

Naprosto s Vámi souhlasím. Nikdy jsem v žádné politické straně nebyl a nejsem, ale vždy mi bylo jasné, že i ten na nejnižším sociálním stupni vývoje musí být vychováván pravicovými pravidly tak, aby v dospělosti svým osobním selháním nepřispíval k populismu levicových smrtících programů. Pravicová politika je jedinou možnou cestou k solidaritě, míru a úspěšnému rozvoji společnosti.

6 0
možnosti

Bohužel! Václav Klaus si do ODS nabral komunisty a nestačil je vychovávat k pravicovosti! Nestačí jen mlít hubou doprava, musí se doprava i konat!

1 1
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1199x
Politička, členka ODS a bojovnice proti totalitním režimům. Bezpráví a zlovůle by neměly ovlivňovat dění našich životů.

jaroslavajanderova.eu

Seznam rubrik