Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Pandemii tohoto typu nedokáže zastavit nic a nikdo. Zastaví se sama, až vir "nebude mít co žrát". Až tu nebude nikdo, koho by ještě bylo možné nakazit. Až všichni budou natolik imunní, že viru odolají.

Všechny dosud známé pandemie se tak chovaly. Nejlépe prozkoumaná a zdokumentovaná je Španělská chřipka před 100 lety. Prošla světem ve čtyřech vlnách, v každé se promořilo cca 15-20% populace a po čtvrté vlně už nebylo koho nakazit.

Čím více se budeme pandemii bránit a zdržovat jí, tím déle tady bude. Pokud jsme při jarní vlně odolali a nakazilo se pouhé 1% obyvatel, pandemii jsme si tak minimálně o jednu vlnu prodloužili. Na rozdíl třeba od Švédska, které částečným promořením prošlo (a má k dnešku méně obětí než my) a má náskok minimálně jedné vlny.

Jsem moc zvědavý, co budou dělat všichni zakazovači a rouškaři až tu budeme mít devátou nebo dvanáctou vlnu. A kolik nás přežije hladomor vzniklý totálním ekonomickým rozvratem.

Současní politici jsou opojení mocí nad celou společností a jen si honí svoje ego.

8 0
možnosti
Foto

I77v29a47n 95V38e53s82e76l22ý

19. 11. 2020 13:40

Podepisuji. Všichni mluví o tom co musíme teď, ale nikdo neřekne jak z toho ven (jsou i takoví co chtějí ještě tužší lockdown - Kubek, Flégr). Přesně jste to popsal, tu sinusoidu vln nákazy. Oni si politici i epidemiologové prostě myslí, že v brzké době budou mít vakcinu, že lidi přesvědčí k očkování (určité procento dnes covidem vyplašených nejspíš ano) aby nakonec požadovali z distribuce EU jen tři miliony dávek což je při dvou dávkách pro jednoho na očkování patnácti procent obyvatel. To nezmění skoro nic.

PS. EU údajně počítala se sedmi miliony dávek pro ČR, ale naši odborníci objednali ty miliony tři. Proč asi? No protože v nákupu se budou točit astronomické částky tak proč by vakcinu neměli dovážet soukromé subjekty že!

2 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1199x
Politička, členka ODS a bojovnice proti totalitním režimům. Bezpráví a zlovůle by neměly ovlivňovat dění našich životů.

jaroslavajanderova.eu

Seznam rubrik