Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jistě si vzpomenete na doby, kdy se členové uličních organizací dostavovali s dotazy proč ten či onen nevyvěsili do oken vlajky, když je mají ostatní. A jistě si nepřejete aby se ta doba vrátila. Nebo se mýlím a "stůněte" po době jednotného názoru ?

A mít jiný názor je ostudné poplivání jiného názoru? Ještě mi chybí provolání, že je FF špinavou skvrnou na čistém štítě dělnické třídy a již nebude pochyb.

0 0
možnosti

A kdo nebude mít na oknách modrýho ptáka, tak mu ty okna vytlučeme!!

5 0
možnosti
Foto

Filosofická fakulta dokázala, že jsou v ní inteligentní lidé. Odmítla se připojit k pompézní póze, která připomíná vyvěšování tibetské vlajky nebo demonstrace Michprdu.

4 0
možnosti

Namíchat do památky jediné ženy v Evropě, popravené po WWII za politiku, tibetskou vlajku či jakousi plynatost, to už chce opravdu žaludek, zřejmě inteligentní, podle Vás.

2 4
možnosti

Úžasné, co teď tahle ODS produkuje:-)

5 1
možnosti

Jak "teď" ? Podobné názory nejsou nic nového, jsou to reminiscence na zlaté časy jednotných názorů.

Datumy, letopočty, jména a události se mění - osvědčené postupy přetrvávají.

0 0
možnosti
Foto

Zajímavé, že v USA nejsou nikde vidět plakáty manželů Rosenbergových s nápisy "Zavražděni demokraty".

Nebo portréty iráckých či libyjských politiků s nápisy "Zavražděni Bushem, Blairem, Sarkozym)

V podstatě jde o to samé, co v případu Milady Horákové.

2 0
možnosti

Počkejte, copak bylo v článku něco o vzpomínání na Dr. Horákovou na amerických univerzitáćh? To mi něco uniklo...

0 0
možnosti

Mám z toho rozporuplný pocit. Určitě je dobré uctít památku obětí, ale povinně na povel? Myslela jsem, že minuly doby, kdy člověk nevyvěšením vlaječky do okna dával najevo svůj nepřátelský postoj progresivním myšlenkám. Shodou okolností to byly doby kritizované Horákovou a Palachem. Jsem ráda, že jako občan mohu svátek trávit dle svého uvážení.

PS: Nestrkala bych do jednoho pytle Horákovou a Palacha. Je rozdíl být popraven za aktivní protikomunistickou činnost nebo zahodit život za jedno prohlášení. Pokud je teatrální smrt za politiku žádoucí, proč se více nepropaguje?

7 6
možnosti

Kdyby Palach tušil, jak budou někteří lidé po více než padesáti letech jeho čin hodnotit, možná by to ani neudělal. Toto vaše vyjádření je vrchol sprostoty a neúcty. Asi nic nevíte o tom, jaký význam měla jeho oběť při pádu komunistického režimu. Měla byste se stydět.

8 3
možnosti
Foto

Zavražděna komunisty je asi taková zkratka jako je úsloví "TGM střílel do dělníků".

A Urválek byl sociální demokrat.

2 5
možnosti

Na slučovacím sjezdu 27.6.1948 došlo ke spojení KSČ a ČSSD. Od té chvíle existovali sociální demokraté buď už jen jako členové KSČ, nebo neexistovali vůbec. V době vykonstruovaného procesu s Horákovou nelze o Urválkovi jako členovi sociální demokracie mluvit. Stejně není žádná pochybnost o tom, že procesy byly jednoznačně v režii komunistů, takže Miladu Horákovou skutečně zavraždili komunisté.:-/

7 0
možnosti
Foto

J14a17n 78A50n28d67r65l12e

24. 6. 2020 15:07

těžko říct, co by na nějaký banner řekli Dr.M.Horáková nebo J.Palach... Já bych si tedy neodvážil tak příkrých soudů. ODS byla kdysi strana mých mladických ideálů, zklamání přišlo veliké, ale to je život, přesto pořád rád věřím, že její základní směřování je správné, ale přesně Váš postoj, vážená autorko, mne odrazuje a přijde mi spíše bolševický než pravicově-liberální, protože posunujete kritiku rovnou do odsudku, že není po Vašem. Například, kdybych já si měl vybrat, jestli na si na barák vyvěsím banner anebo uspořádám zádušní mši a nějakou doprovodnou vzpomínku pro širší veřejnost, banner klidně oželím.

6 1
možnosti

Vzácný názor. Souhlas.

0 0
možnosti

Dovolím si připomenout, že popravu Milady Horákové a dalších aktivně schvaloval také JUDr. Lubomír Štrougal, už jako aktivní komunistický funkcionář, a také za to nyní pobírá jeden z nejvyšších důchodů v České republice. /Po válce absolvoval Lubomír Štrougal Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, kde získal akademický titul JUDr.

Již od roku 1948 pracoval v krajském vedení KSČ v Českých Budějovicích, od roku 1957 jako vedoucí tajemník Krajského výboru KSČ pro Českobudějovický kraj. V roce 1958 byl zvolen do Ústředního výboru KSČ (ÚV KSČ).

4 0
možnosti

J61a76n 87V14i74j62a72n

24. 6. 2020 15:23

No a co má být? Jiní se poflakovali, on vystudoval, budiž mu čest a chvála.

Štrougalův důchod závidíte a copak řeknete na Špidlův důchod nebo důchody těch, kteří dnes v EU špiní naši zemi?

4 8
možnosti

Dobrý den paní doktorko,

Jen pro vaši informaci. Filozofická fakulta vydala dva dny před zveřejněním vašeho příspěvku toto prohlášení https://www.ff.cuni.cz/2020/06/vyjadreni-vedeni-filozoficke-fakulty-uk-ucteni-pamatky-milady-horakove/ , pravidla organizátorů akce najdete zde https://dekomunizace.cz/milada70/ . Zkrátka FFUK plánuje uctění památky Milady Horákové v souladu s pravidly vyhlášenými organizátory. To že zvolili formu černého praporu místo nabízených materiálů by v demokratické společnosti nemusel být snad problém.

P.S.:Komunisty jsem nikdy nevolil, ani volit nebudu.

6 0
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1199x
Politička, členka ODS a bojovnice proti totalitním režimům. Bezpráví a zlovůle by neměly ovlivňovat dění našich životů.

jaroslavajanderova.eu

Seznam rubrik