Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

No, ono to velké nic tam bylo i před sedmdesáti lety (a samozřejmě i mnohem a mnohem dřív) a bylo krásné. Jak psal Neruda: "Náměstí velké rozlehlé ...., dva paláce stojí nalevo, dva paláce stranou pravou."

Opravdu musí na volné ploše náměstí něco stát? Nebo snad je krásné, je-li plné aut? (Jistě, někde parkovat musíme.)

0 0
možnosti
RJ

R95a52d40e47k 71J36a62r77o13š

10. 7. 2017 18:50

To velké nic tam v Nerudových časech rozhodně nebylo. Mezi lety 1858 až 1919 tam stával rozlehlý pomník maršála Radeckého...

0 0
možnosti
VT

Náměstí ve městě (jedno kde) bylo odpradávna centrem dění. Tady se odehrávalo vše důležité - od trhů až po bičovaní a popravy trestanců. Jednoduše - na náměstí to vždy "tepalo". Bylo tam plno lidí, koní, povozů atd. Dnes? Někdo vymyslel novou módu, že náměstí je potřeba zklidnit. A tak máme zklidněná náměstí, kde zdechl pes, nelze zaparkovat, nic se tam neděje a poslední živnostníci co tam mají pronajaté krámky končí. Co bych tam taky pohledával, když tam nemůžu zaparkovat. Ono je totiž si potřeba uvědomit, že ve středověku byl dopravním prostředkem kůň. Dnes je to auto, ať se to někomu líbí nebo nelíbí, ale je to tak. Na nějaké farmářské trhy jednou za měsíc - na to zvysoka kašlu. Dřevěnou vařečku a sáček koření si koupím zrovna tak v Bille.

6 0
možnosti
Foto

Správně. A a ́t klidně je "congestion toll".

0 0
možnosti
Foto

Už před 200 lety a dříve bylo Malostranské nám. / i jiná náměstí a ulice v Praze/ přeplněny formanskými vozy, kočáry, drožkami a jinými potahy. Parkování na takových místech by mělo být přísně regulováno. Představa poslanců z Bruntálu /např./, že zaparkují své auto u chrámu sv. Mikuláše a nechají je tam stát celý den, je opravdu dementní. A zabrání poloviny takového parkoviště pro potřeby poslanců je arogance přímo feudální.

5 1
možnosti
Foto

Teď vidím, že pisatelka článku je poslankyní. Tím se mnohé vysvětluje. Nám všem by pomohlo, kdyby pí. Janderová, " bojovnice proti bezpráví a zlovůli", přibrala na svá bedra ještě boj proti papalášství.

4 1
možnosti
Foto

Faktem je, že tam auta nepatří. A faktem je také, že prostor teď působí svou prázdnotou jak pěst na oko. Taky jsem si toho všiml. Toto je bohužel další důkaz neschopnosti našich úředníků, kteří jsou navíc nyní už i nedotknutelní.

5 0
možnosti
Foto

Není jediný důvod, proč by tam auta být neměla. Nic rozumnějšího zatím nikdo nevymyslel a je to vidět.

0 0
možnosti
LB

Degradovat tak nádherný veřejný prostor na parkoviště je zhůvěřilost. Města patří lidem, ne autům.

A poslancům vůbec neuškodí, když budou jako normální smrtelníci využívat MHD, alespoň budou víc konfrontováni se životy těch, kteří je do sněmovny vyslali.

8 1
možnosti
Foto

A co jsou dnes lidé bez aut?

1 0
možnosti
Foto

Jsem rad, ze poslanecka snemovna nerozdava nase penize Praze.

1 0
možnosti
Foto

Naopak. Jen houšť a větší kapky.

0 0
možnosti
RJ

Ideálně, kdyby tam umístili pomník maršálka Radeckého, který na Malostraňáku za časů R-U monarchie hrdě stával.

1 0
možnosti
DK

Jára Cimrman na koni. Ale varianta - brod - nikoli. Jak řekli z organizace Kůň - přítel člověka, nemohou se zbavit dojmu, že kůň tone.

2 0
možnosti
Foto

Karma, mám obavy, že si z pražského Magistrátu ukroutím hlavu. Auta jsou integrální součástí města a patří tam. Pěší zóny patří do parků.

3 3
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1199x
Politička, členka ODS a bojovnice proti totalitním režimům. Bezpráví a zlovůle by neměly ovlivňovat dění našich životů.

jaroslavajanderova.eu

Seznam rubrik