Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Předkové nám říkali, že do roku 1938 vycházely "Živnostenské noviny" a v nich se každý dočetl..."...pozor na XY, neplatí faktury"...."XY prosí o podporu, zkrachoval"...apod. Takže proč po roce 1990 (moderní doba) není takový systém informací, že by si nikdo ani nedovolil pomyslet, aby neplatil faktury ve sjednané lhůtě, případně po dohodě? Už aby byly volby, k nimž půjdou všichni a dají výpověď vedení státu, výpověď neschopným chlapcům, kteří nás za 27 let přivedli tam, kde jsme...

0 0
možnosti
JK

To slavné EET státu (když politik řekne "nám", navozuje mylný dojem, že myslí občany) mělo zprvu přinést 18 mld. pak 12 mld. pak 6 mld. a dnes se už mluví jen o "narovnání podnikatelského prostředí". A co nám to teda přineslo? Razantní zvýšení cen, nejen v hospodách, ale i ostatních služeb a řemeslných prací. Dramatické snížení dostupnosti drobných řemeslnických prací. Zarytá nevraživost zaměstnanců a živnostníků, udávání, drastické kontroly, likvidační zákroky a pokuty finanční správy.

Včera jsem se zeptal kamaráda jinak zarytého babišovce:

"Ty si teď zrekonstruoval svou koupelnu co?"

"No jo, už to chtělo, novou vanu, kachle, baterie, něco to stálo, ale výsledek je perfektní." odpověděl.

"A, kdo ti lepil kachličky?"

"No kámoš, dyť ho taky znáš, dělá v tý velký stavební firmě, udělal to pro mě skoro zadarmo."

"Bezva, tak to si ho hned šel naprášit na berňák za daňový únik, že jo?"

"Seš blbej, kámoše jo, to bych pak už nikoho, nikdy a na nic nesehnal. A o politice se bavit nebudem, zase budeš jen házet špínu na Babiše a on přitom maká jak šroub a s náma to myslí dobře. "

"No dobře, tak dáme ještě jedno a dem si ven začudit."

Takhle to mezi sebou máme, věřím, že Babiš naše dlouholeté kamarádství nezlomí (i když se moc snaží), ale drobné pošťuchování si provádíme na různá témata. A jak to máte zařízený vy, ostatní babišovci, práskáte každého, kdo pro vás něco za odměnu udělá? Máte takové kámoše, co se pro vás nebojí něco udělat?

7 0
možnosti
VS

Když Vám zaplatí pohledávku někdo o týden později, protože je zrvona v časové tísni a Vy třeba zrovna máte splátku úvěru, to Vám opravdu vadit nebude? Já myslím, že ano a dost. Ne nadarmo se říká - kamarádi buďme, dluhy si plaťme.

Děláte trošičku z komára velblouda. DPH je celkem jednoduchá agenda, drama z toho dělají jenom malí podnikatelé. Protože dodnes nepochopili, že peníze z DPH nikdy nebyly jejich. A kolik že živnostníků platí nějaké daně z příjmů? V tom se bez uzardění nechají zastoupit velkými korporacemi .

3 14
možnosti
Foto

Byla jsem malý podnikatel, nikdy jsem si nemyslela, že DPH je moje, ale vůbec to nebyla jednoduchá agenda. Neustálé změny zákonů, opakovaný nákup upgradů účetních SW, obavy z nesmyslných pokut za banální pochybení atd. Ano, mohla jsem to zadat účetní firmě. Zaplatit a mít klid. Jenže před FÚ se z odpovídáte vy a ne ta účetní firma.

2 0
možnosti
Foto

Máte v tom zmatek.

Argumentujete zastaralými informacemi (udavačské stránky), mnoho pojmů je vám nejasných, včetně definice "střední třídy". Ani netušíte, co to je.

Technicky k vašemu blogu: Střední třída nemá "horší období". Střední třída u nás prakticky ani nevznikla. Ti, co se tím u nás označují, jsou jen marketingové pseudodefinice nějakých manažerů, kteří sami netuší co to je a snaží se jen falešnými řečmi vytvářet v jiných tímto označením pseudosebevědomí.

Hodláte-li tímto stylem předvolebně agitkovat i nadále, raději toho nechte.

3 6
možnosti
PS

Jsem přímým svědkem kdy se živnostník snaží získat veškerá povolení k otevření ruční cukrářské výroby. Po 3 měsících je stále nemá. Každý kdo mohl si vyžádal další čas nebo nějaké lejstro to udělal. Jediný úřad z 10ti vyšel opravdu vstříc a pomohl. Jedná se o regulérní boj kdy se úřady snaží zničit záměr onoho podnikatele. Nechápu kde ten člověk bere sílu ráno vstát a jít se prát s neschopnými úředníky.

7 0
možnosti
Foto

,,Česká střední třída na odstřel"?8-o

Střední společenská třída (nebo jen střední třída) je sociální třída nacházející se uprostřed sociální stratifikace společnosti. V běžné řeči střední třída označuje (zejména v zemích s vlivem západní kultury, v nichž vládne kapitalismus) , čili ,,třídu" konformní materiálnímu konzumerismu a soukromému vlastnictví, vládě zákona(!), politickému kompromisu a všeobecnému vzdělání8-o;-)

0 0
možnosti

Je sranda, jak stačí generické stěžování si na poměry a hned člověk získává kladné hlasy

3 0
možnosti
PB

P33e83t59r 68B48e72r62a15n

2. 6. 2017 17:43

Naprostá pravda! Stádo konzumního proletariátu nadšeně hýká nad tím, že ti velcí již bez zábran propojili zákonodárnou moc s byznysem a dělají za úplatu zákony na zakázku lobby velkých společností, aby vyčistili trh od toho sajrajtu těch neodbytných živnostníčků, co se drží zuby nehty. Mizí řemeslníci, zmizí malé hospody a cukrárny, skončí různé speciálky prodejny a opraváři. Lidi skončí na pracáku a nebo u pásu v montovně zahraniční společnosti, která zisk odvede pryč. A o víkendu všichni nadšeně vyrazíme na gábl k mekáči a nakoupíme si v zahraničním konzumu co tak miluje Česko....Večer si pustíme Andrejovo televizi a přečteme jeho noviny..

Stačí jedny volby a je to tady!!!;-O;-O;-O

13 3
možnosti

Jenom Vy jste ten moudrý a prozíravý

4 10
možnosti
MB

Faktem je, že globalizace vše posunuje jinam a vítězí ten velký. Pokud se k tomu postoj státu - kterému naprosto vypadla role ochranitelská - sužovat minimálně + role metodické pomoci, kdy na konci všeho je pouhá represe - Je to blbě " Je pak nemyslitelné, aby oligarcha byl na MF ! Aby nebylo málo - je zde ještě politický jev - Střední třídu + OSVČ nepodporovat ! Jde o myslící a konající ! S těmi, se žádná lepší budoucnost - Pak absolutně budovat nedvá ! ... :-)

3 0
možnosti
Foto

Ostatně, co mohou chtít a čekat za změnu živnostníci od takových zasloužilých "nefachčenků a nemakačenků" - tedy celoživotních poslanců jako Bendů, Sobotků, Kalousků, Zaorálků a spol., kteří by si svou vlastní prací nějakého řemesla nevydělali ani na slanou vodu???

7 1
možnosti
FS

Pane Šindeláři, a ty zákony proti živnostníkům vymysleli a schváli jen ti vyjmenovaní 4 nefachčenkové? Já jsem si doposud myslel, že např. EET vymyslel a tvrdě prosadil "silně pracující" pan Babiš. Přece jde o všechny poslance a senátory, o celou volenou partu.....

9 1
možnosti
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1199x
Politička, členka ODS a bojovnice proti totalitním režimům. Bezpráví a zlovůle by neměly ovlivňovat dění našich životů.

jaroslavajanderova.eu

Seznam rubrik