Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

Karel Marx by se opravdu divil,jak jeho jméno používají pomatení lidé.Autorka sice vidí problémy, ale používá chybnou terminiologii a nevidí východiska. Když bude politika na úrovni,tak nějací komunisté či neomarxisté nemají šanci.Bohužel se dnešní ODS dostala na pozice populistického bolševismu a to určitě nemá s původní politikou nic společného.

0 0
možnosti
LC

Tááák. A aby nám to ukrajování šlo pěkně od ruky, podepsal, s úsměvem od ucha k uchu, náš premiér a předseda ODS, Lisabonskou smlouvu. Čest práci.

0 0
možnosti
AK

Myslím si, že říkat tomu neomarxismus je trochu lichocení těmto změnám a důkaz neúplného pochopení marxismu.

Je to levicový liberalismus a nic jiného.

Někdy v 60. nebo 70. letech se objevila k existujícím levicím - komunistické a nekomunistické - ještě liberální levice.

V té době byla sociální nerovnost ještě nízká, neexistovala masová nezaměstnanost, sociálně tržní ekonomika spolehlivě pojišťovala chudší vrstvy.

No a v té situaci liberální levice prohlašovala, že sociální problém je již vyřešen.

Že problémem není nerovnost, ale nerespektování různosti.

A tak se začaly vyzdvihovat otázky genderové, problémy etnických, náboženských a kulturních minorit, práva homosexuálů atd. A tyto dílčí otázky začaly být upřednostňovány před všemi ostatními.

Od té doby prudce vzrosty příjmová i majetková nerovnost, vynořila se masová nezaměstnanost spolu s její nejhorší formou - nezaměstnaností mladých. Systém sociálního zabezpečení je systematicky osekáván, reálné mzdy zaměstnanců stagnují, pokud neklesají.

Rétorika ani zaměření úsilí liberální levice se ale nijak nemění.

Bohužel ale postoje liberální levice už vidíme i u jiných stran, nejen levicových.

1 0
možnosti
PS

Karma! Zcela výstižné! Důležité , aby si to lidi uvědomili a nenechali se znovu doběhnout. Prvním krokem je nezvolit socialisty, komunisty, vítače a firemní stranu . Potřebujeme jasně demokraticky pravicovou stranu , která v EU bude hrát za naše zájmy a natvrdo. Pokud neomarxismus v EU , tak bez ČR . Nutnost ubránit naši samostatnost, bezpečnostní situaci, osekat byrokracii a hloupé zákony omezující svobodu a podnikání. Je to hodně. Rád bych věřil, že to budou Realisté, ale musí mě ještě přesvědčit. Anarchističtí zelení a lidovci se starosty , kteří inklinují k pozici že islám je fajn , nejsou pro mě volitelní.

2 2
možnosti
JR

J46a44n 58R46á15ž

15. 2. 2017 18:43

Často slyším otázku, co to vlastně ten neomarxismus je. Osobně tento název často používám pro lidi, kteří vyhovují definici, kterou použil Pat Buchanan:

Neomarxisté, na rozdíl od klasických marxistů, vidí jako utlačované nikoliv dělnickou třídu, ale homosexuály, feministky, transsexuály, příslušníky nebělošských menšin a přistěhovalce. Za práva těchto, je dle neomarxistů, nutno všemi prostředky bojovat.

A k tomu dodávám: Že aby se koncept nesmiřitelného boje za práva menšin mohl realizovat, mají neomarxisté za cíl vytěsnit ze života společnosti neomarxisté všechny prvky na nichž až dosud stála naše civilizace. Zejména jde o potlačení pro ně nepřijatelných názorů například na nezastupitelnost rodiny složené z muže, ženy a dětí, na nutnost nést nedílnou odpovědnost za svůj život, na nedotknutelnost vlastnictví a odmítání ilegální migrace.

5 0
možnosti
KM

K84a16r64e91l 94M15a72s28e50k

15. 2. 2017 19:00

Kolik těch neomarxistů je, třeba v desetimilionovém českém státu, a jakou mají autoritu, vliv a moc?

3 0
možnosti
LW

L22e87o 40W47o79l45f

15. 2. 2017 17:19

Neomarxismus jako nový strašák? Já se spíš bojím nové pravice, která byla původně antikomunistická a dnes zahrnuje všechny extrémní názory jak zprava, tak

zleva.

4 4
možnosti
JR

J75a76n 10R33á95ž

15. 2. 2017 18:50

Pravice nemůže být extremistická, neb podstatou pravice je svoboda a jakýkoliv extremismus směřuje vždy k vytvoření prostředí nesvobody.

P.S. Ani Fašismus, ani Nacismus, jejichž nástupu bychom se mohli obávat, nebyly pravicové ideologie.

5 1
možnosti
Foto

Jan Masaryk se ne malou měrou podílel na vítězství komunistů. Po únoru 1948, kdy byl jmenován do vlády jmenované Gottwaldem prohlásil " S touto vládou si rád zavládnu ".

3 0
možnosti
OP

R^ Lépe by se tomuto čelilo, kdyby bylo jasno, proč ten neomarxismus tak bobtná, tedy, kdo to celé řídí. Jsou nějaké indicie o tom, že to řídí vybraná a semknutá parta západních multimiliardářů, jenže by to chtělo nikoliv konspirační teorii, ale důkazy. No ten, kdo bude hledat důkazy, tomu a celé jeho rodině půjde o život. Jenže vyspekulované záměry se v historii vždy na nějaký čas uchytily, pak ale došlo k jejich odhalení a, bohužel, nikoliv ke zničení, pouze k odsouzení.

2 0
možnosti
PS

Stačily by změny v jednotlivých státech při volbách. Anglie a USA je toho důkazem. Ještě Rakousko, Francie, Švédsko , ČR a celá ta neomarxistická stavba se sama zhroutí.

0 1
možnosti
KM

K43a35r49e90l 28M46a50s23e79k

15. 2. 2017 13:25

Mluvte prosím jenom za sebe. Já díky (díky!) nejrůznějším nařízením a příkazům neztrácím postupně svojí svobodu. Nikdo mi jí nedal, nikdo mi jí nevezme.

4 5
možnosti
PS

Zřejmě vám to buď vyhovuje nebo si to neuvědomujete. Začíná to banalitama ve stylu aby dětmi nejedly sladkosti, kontrolou každého podnikatele, vstupem do domu kvůli topení, omezením práva na zbraň , cenzura názoru v ČT , načipované občanky, je toho dost a narůstá to.

1 1
možnosti
JZ

Boha jeho, kolik lidí tady ještě bude polemizovat o neomarxismus a jeho "tvorbě nového člověka", ačkoli evidentně vůbec netuší, co to vlastně neomarxismus je.

6 2
možnosti
JS
  • Počet článků 99
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1199x
Politička, členka ODS a bojovnice proti totalitním režimům. Bezpráví a zlovůle by neměly ovlivňovat dění našich životů.

jaroslavajanderova.eu

Seznam rubrik